Accent

Leerlingen

Denk jij erover om naar Accent Nijkerk te komen? Je bent welkom. We hebben veel verschillende leerlingen: de een is uitbundig, de ander liever rustig. De een staat het liefste in de keuken, de ander sleutelt de hele dag aan haar fiets. De een weet precies waar hij goed is, de ander is bezig dat te ontdekken. Iedereen is hier anders en dat is nu juist het mooie. Leerlingen zijn hier puur en eerlijk. Hier kun je jezelf zijn.

Schoolregels

Het motto op onze school is: ga met anderen om, zoals je ook wilt dat anderen met jou omgaan. Welk gedrag we wel en niet willen zien op school, staat beschreven in de schoolregels (deze hangen in de klaslokalen). Iedere nieuwe leerling krijgt deze. De schoolregels zijn belangrijk voor de veiligheid op school. Houd je je niet aan de regels, dan heeft dat gevolgen. Denk aan verwijdering uit de klas, maar soms ook aan verwijdering van de school.

Roken en alcohol

Accent Nijkerk is een rook- en alcoholvrije school. In de school, en in het zicht van de school, mag je dus niet roken. We controleren hierop, maar besteden ook aandacht aan preventie. Zo praten we bij het vak verzorging over de nadelen van roken. Het is ook verboden alcohol te drinken of mee te nemen naar school, ook tijdens activiteiten. Indrinken mag niet. Om dit te voorkomen maken we gebruik van blaasapparatuur en alcoholtesters. Houd je je niet aan de regels, dan informeren we je ouders of verzorgers.

Rooster/lestijden

Onze lessen starten meestal om 8:20 uur. De eindtijden variëren per klas. Iedere leerling krijgt tenminste 31 klokuren per week onderwijs. Omdat we samenwerken met scholen en andere organisaties kunnen leerlingen verschillende roosters hebben .

Bekijk onze lestijden.

Leerlingenraad

Accent vindt het belangrijk dat leerlingen meedenken over alles wat met de school te maken heeft. Daarom hebben we een Leerlingenraad. Aan het begin van het jaar kiezen we samen de leerlingen uit de onder-, midden,- en bovenbouw die deelnemen aan de raad. Een keer per maand vergadert de raad en adviseert ze de school. Waarover dat allemaal kan gaan? Het schoolkamp en het schoolfeest bijvoorbeeld. Maar ook over de inrichting van het schoolplein. Is het nodig, dan overlegt de Leerlingenraad met de Medezeggenschapsraad. Dat is de raad waarin ouders, verzorgers en docenten zitten om over de school na te denken.

Wil jij ook bij de Leerlingenraad? Dit kun je in de klas, bij je mentor, aangeven.

Activiteiten

Naast de lessen en stages organiseren we ook speciale activiteiten. Een paar voorbeelden:

  • Kamp: in het eerste jaar ga je als leerling op kamp. Dit kamp is educatief en onderdeel van het lesprogramma.
  • Introductieweek: begin je in de bovenbouw, dan heb je een introductieweek . Je maakt kennis met elkaar. En met de nieuwe manier van werken in de bovenbouw. Ook start je met je Individueel Ontwikkel Plan.
  • Sportdagen: het is belangrijk dat je kennis maakt met verschillende vormen van sport. Dit doe je tijdens de gymlessen, maar ook bij de sportdagen die we organiseren.
  • Excursies: schaatsen, skiën, een dagje Walibi of een voetbaltoernooi: we bieden je leuke en verschillende excursies aan.
  • Schoolfeest: de Leerlingenraad organiseert één keer per jaar, samen met de mentoren, het schoolfeest.
  • Internationalisering: we kunnen veel leren van mensen uit andere landen en culturen. Daarom vinden we het belangrijk dat je met mensen uit andere culturen contact hebt. Hiervoor organiseren we internationaliseringsprojecten. Denk aan een studiereis naar Engeland, Frankrijk of Polen.