Denk jij erover om naar Accent Nijkerk te komen? Je bent welkom. We hebben veel verschillende leerlingen: de een is uitbundig, de ander liever rustig. De een staat het liefste in de keuken, de ander sleutelt de hele dag aan haar fiets. De een weet precies waar hij goed is, de ander is bezig dat te ontdekken. Iedereen is hier anders en dat is nu juist het mooie. Leerlingen zijn hier puur en eerlijk. Hier kun je jezelf zijn.
Het motto op onze school is: ga met anderen om, zoals je ook wilt dat anderen met jou omgaan. Welk gedrag we wel en niet willen zien op school, staat beschreven in de schoolregels (deze hangen in de klaslokalen). Iedere nieuwe leerling krijgt deze. De schoolregels zijn belangrijk voor de veiligheid op school. Houd je je niet aan de regels, dan heeft dat gevolgen. Denk aan verwijdering uit de klas, maar soms ook aan verwijdering van de school.
Accent Nijkerk is een rook- en alcoholvrije school. In de school, en in het zicht van de school, mag je dus niet roken. We controleren hierop, maar besteden ook aandacht aan preventie. Zo praten we bij het vak verzorging over de nadelen van roken. Het is ook verboden alcohol te drinken of mee te nemen naar school, ook tijdens activiteiten. Indrinken mag niet. Om dit te voorkomen maken we gebruik van blaasapparatuur en alcoholtesters. Houd je je niet aan de regels, dan informeren we je ouders of verzorgers.
Onze lessen starten meestal om 8:20 uur. De eindtijden variëren per klas. Iedere leerling krijgt tenminste 31 klokuren per week onderwijs. Omdat we samenwerken met scholen en andere organisaties kunnen leerlingen verschillende roosters hebben .
Bekijk onze lestijden.
Accent vindt het belangrijk dat leerlingen meedenken over alles wat met de school te maken heeft. Daarom hebben we een Leerlingenraad. Aan het begin van het jaar kiezen we samen de leerlingen uit de onder-, midden,- en bovenbouw die deelnemen aan de raad. Een keer per maand vergadert de raad en adviseert ze de school. Waarover dat allemaal kan gaan? Het schoolkamp en het schoolfeest bijvoorbeeld. Maar ook over de inrichting van het schoolplein. Is het nodig, dan overlegt de Leerlingenraad met de Medezeggenschapsraad. Dat is de raad waarin ouders, verzorgers en docenten zitten om over de school na te denken.
Wil jij ook bij de Leerlingenraad? Dit kun je in de klas, bij je mentor, aangeven.
Naast de lessen en stages organiseren we ook speciale activiteiten. Een paar voorbeelden: