Corlaer College

Leerlingen

Denk jij erover om naar Accent Nijkerk te komen? Je bent welkom. We hebben veel verschillende leerlingen: de een is uitbundig, de ander liever rustig. De een staat het liefste in de keuken, de ander sleutelt de hele dag aan haar fiets. De een weet precies waar hij goed is, de ander is bezig dat te ontdekken. Iedereen is hier anders en dat is nu juist het mooie. Leerlingen zijn hier puur en eerlijk. Hier kun je jezelf zijn.

Schoolregels

Het motto op onze school is: ga met anderen om, zoals je ook wilt dat anderen met jou omgaan. Welk gedrag we wel en niet willen zien op school, staat beschreven in de schoolregels (deze hangen in de klaslokalen). Iedere nieuwe leerling krijgt deze. De schoolregels zijn belangrijk voor de veiligheid op school. Houd je je niet aan de regels, dan heeft dat gevolgen. Denk aan verwijdering uit de klas, maar soms ook aan verwijdering van de school.

Roken en alcohol

Accent Nijkerk is een rook- en alcoholvrije school. In de school, en in het zicht van de school, mag je dus niet roken. We controleren hierop, maar besteden ook aandacht aan preventie. Zo praten we bij het vak verzorging over de nadelen van roken. Het is ook verboden alcohol te drinken of mee te nemen naar school, ook tijdens activiteiten. Indrinken mag niet. Om dit te voorkomen maken we gebruik van blaasapparatuur en alcoholtesters. Houd je je niet aan de regels, dan informeren we je ouders of verzorgers.

Rooster/lestijden

Onze lessen starten meestal om 8:20 uur. De eindtijden variëren per klas. Iedere leerling krijgt tenminste 31 klokuren per week onderwijs. Omdat we samenwerken met scholen en andere organisaties kunnen leerlingen verschillende roosters hebben .

Bekijk onze lestijden.

Leerlingenraad

Accent vindt het belangrijk dat leerlingen meedenken over alles wat met de school te maken heeft. Daarom hebben we een Leerlingenraad. Aan het begin van het jaar kiezen we samen de leerlingen uit de onder-, midden,- en bovenbouw die deelnemen aan de raad. Een keer per maand vergadert de raad en adviseert ze de school. Waarover dat allemaal kan gaan? Het schoolkamp en het schoolfeest bijvoorbeeld. Maar ook over de inrichting van het schoolplein. Is het nodig, dan overlegt de Leerlingenraad met de Medezeggenschapsraad. Dat is de raad waarin ouders, verzorgers en docenten zitten om over de school na te denken.

Wil jij ook bij de Leerlingenraad? Dit kun je in de klas, bij je mentor, aangeven.

Activiteiten

Naast de lessen en stages organiseren we ook speciale activiteiten. Een paar voorbeelden:

  • Kamp: in het eerste jaar ga je als leerling op kamp. Dit kamp is educatief en onderdeel van het lesprogramma.
  • Introductieweek: begin je in de bovenbouw, dan heb je een introductieweek . Je maakt kennis met elkaar. En met de nieuwe manier van werken in de bovenbouw. Ook start je met je Individueel Ontwikkel Plan.
  • Sportdagen: het is belangrijk dat je kennis maakt met verschillende vormen van sport. Dit doe je tijdens de gymlessen, maar ook bij de sportdagen die we organiseren.
  • Excursies: schaatsen, skiën, een dagje Walibi of een voetbaltoernooi: we bieden je leuke en verschillende excursies aan.
  • Schoolfeest: de Leerlingenraad organiseert één keer per jaar, samen met de mentoren, het schoolfeest.
  • Internationalisering: we kunnen veel leren van mensen uit andere landen en culturen. Daarom vinden we het belangrijk dat je met mensen uit andere culturen contact hebt. Hiervoor organiseren we internationaliseringsprojecten. Denk aan een studiereis naar Engeland, Frankrijk of Polen.

12 november 2019

Leerlingen op reis naar Polen

Zes leerlingen en twee docenten zijn op reis naar Polen!

Lees meer...

28 oktober 2019

Open dag

Op dinsdag 26 november a.s. houden wij een open dag van 19.00 – 21.00 uur.

Lees meer...

20 september 2019

Accent Nijkerk realiseert schoolbus vanuit sponsoring

Denk hierbij aan excursies, bezoeken aan bedrijven en praktijkopdrachten buiten de school.

Lees meer...

10 september 2019

Unieke samenwerking tussen Accent Nijkerk en Beweging 3.0

In Woonzorgcentrum De Pol in Nijkerk is vanmorgen een unieke overeenkomst ondertekend.

Lees meer...

14 maart 2019

Leerlingen Accent Nijkerk naar Griekenland

Vijf leerlingen van Accent Nijkerk zijn samen met jongeren uit Roemenië, Italië en Polen op uitwisseling in Griekenland.

Lees meer...

11 februari 2019

Week van de Liefde

Donderdag 14 februari is het Valentijnsdag, de dag van de liefde. Deze hele week is het de Week van de Liefde.

Lees meer...

17 januari 2019

ChristenUnie-SGP Nijkerk met leerlingen de wijk in

Marina Lanting en Diane Palm van ChristenUnie-SGP op de bakfiets de wijk in.

Lees meer...

11 december 2018

Vlag kan uit voor leerlingen praktijkonderwijs

Leerlingen in het praktijkonderwijs krijgen schooldiploma.

Lees meer...

29 november 2018

Pop-up diner Lekker Nijkerk groot succes

Afgelopen dinsdag 27 november jl. heeft het pop-up diner van Lekker Nijkerk plaatsgevonden.

Lees meer...

6 november 2018

Gymles Hoeksteen

Afgelopen periode hebben acht leerlingen uit de sportklas elke donderdagmorgen gymles gegeven aan leerlingen van basisschool De Hoeksteen.

Lees meer...