Accent

Leerlingen groep 8 Koningin Emmaschool op Accent

31 mei 2021

Hallo, wij zijn Julianne en Damian en zitten in groep 8 van de Koningin Emmaschool in Nijkerk.
Volgend schooljaar gaan wij naar Accent toe. Zo’n overstap naar het voortgezet onderwijs vinden we
heel spannend, maar we zijn heel blij dat we door dit project al een beetje mogen wennen.

We mogen namelijk in onze basisschooltijd al 10x met onze eigen juf naar Accent toe om daar hele leuke lessen te volgen. We hebben een keer een schort bij textiel gemaakt en deze hebben we omgedaan bij de kookles. Verder hebben we ook al creatieve en technieklessen gevolgd. We gaan ook nog een paar keer iets met groen doen en bij de laatste les gaan we met elkaar een high tea voorbereiden en er ook lekker van genieten. Daar hebben we nu al zin in.

We vinden het heel fijn om nu al een aantal keer naar Accent toe te gaan, omdat we zo al een beetje kunnen wennen. Nu is het maar een klein beetje spannend, omdat onze eigen klasgenootjes en onze juf ook meegaan. We leren hierdoor de weg in het gebouw en de docenten al een beetje kennen. Ook vinden we het leuk en fijn, dat we nu al kinderen van andere scholen leren kennen en dat we ook schoolgenootjes zien, die bij ons op school hebben gezeten. Door al deze dingen gaan we over een paar weken met een fijn gevoel de zomervakantie in en is straks de eerste echte schooldag op het voortgezet onderwijs veel minder spannend.

We vinden het heel goed dat dit project er is en we hopen voor alle kinderen, die volgend jaar of de jaren erna naar het praktijkonderwijs gaan, dit ook mogen meemaken. Wij vinden het heel belangrijk, omdat wij merken, dat het echt een verschil maakt!