Corlaer College

Leerlingen krijgen begeleide stage bij Zorgerf Putten

10 maart 2020

In aanwezigheid van de Puttense wethouder Roelof Koekoek tekenen Yvonne van der Leest van Zorgerf Buiten-Land en Marieke Haanschoten, vestigingsdirecteur van Accent Nijkerk een stage-overeenkomst van één jaar.

Deze week begint voor twee groepen leerlingen van Accent Nijkerk de begeleide stage op Zorgerf Buiten-Land. Op dinsdag en donderdag gaan zij samen met een docent naar het zorgerf en ook daar krijgen zij begeleiding van een medewerker van het zorgerf.
Accent kent interne stages en “echte” stages, maar begeleide stages ontbraken nog. Marieke Haanschoten: “De stageplekken op Buiten-Land zijn voor ons echt een uitkomst. Onze leerlingen kunnen aan de slag in het groen, met mensen en met dieren. Ze kunnen alle kanten op.”

Over Zorgerf Buiten-Land
In 2009 beginnen Yvonne van der Leest en haar echtgenoot een dagbehandeling voor mensen met dementie op de Keienweg in Putten, met acht bezoekers per dag. Het zijn al snel dertig mensen per dag. Eind 2014 opent in Putten het eerste hofje voor 24 uurszorg. Nu zijn per dag meer dan honderd mensen aan hun zorg toevertrouwd.