Corlaer College

Nieuws over het coronavirus

1 maart 2020

De vakantieperiode is ten einde en misschien komen er mensen uit uw omgeving terug na een reis uit een gebied waar een uitbraak van het coronavirus is. Als deze mensen niet ziek zijn, vormen zij geen risico voor hun omgeving. Zij kunnen dus gewoon naar school of werk gaan. Dit is de landelijke richtlijn van het RIVM.

Op dit moment is er geen reden om maatregelen te treffen en zullen de lessen volgende week starten volgens het rooster.
Wat als uw zoon of dochter ziek wordt?
Heeft uw kind koorts én hoestklachten en is hij/zij onlangs in coronagebied geweest, dan is het niet toegestaan om naar school te gaan. Er moet eerst contact zijn met de huisarts. De huisarts kijkt dan wat er gedaan moet worden.Wat kunnen we zelf doen?
Op een plek waar veel mensen bij elkaar komen is aandacht voor goede hygiëne altijd belangrijk. De volgende maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen:
•    Was je handen regelmatig.
•    Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
•    Gebruik papieren zakdoekjes.
We zullen ons de komende tijd continu laten informeren door het RIVM en de regionale GGD. Mocht u algemene vragen hebben of vragen over de gezondheid van uw zoon of dochter, dan verwijzen we u naar de website van het RIVM https://www.rivm.nl/coronavirus  en https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19/vragen-antwoorden.
Met vriendelijke groet,
Marieke Haanschoten
Vestigingsdirecteur